het verhaal

Een moeder van twee mooie dochters met een goede baan en een druk sociaal leven baant zich al jonglerend een weg door haar leven. Ze weet de uitgang van het doolhof pas te vinden als ze voor de zoveelste keer letterlijk vleugellam is geraakt. Met een late autisme diagnose vallen alle ontbrekende puzzelstukjes op hun plek. Met Vleugels met een pleister, gebaseerd op persoonlijke ervaringen, breekt Marije Pietersma met het stigma dat op mentale problemen en autisme rust. Zo pleit zij voor meer algemene kennis over autisme en normalisering van openheid over mentaal welzijn. Dit gezondheidsboek wordt sinds vrijdag 20 januari uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Wanneer is jezelf zijn goed genoeg voor de wereld om je heen? Wanneer en hoe moet je jouw aangeleerde overtuigingen en conditioneringen laten varen als het niet meer past? Is de persoon die jij in de basis bent gecreëerd door jouw omgeving of durf én mag je van jongs af aan jouw eigen “ik” laten zien?

Het verhaal van Maaike Peters neemt je mee vanaf haar kleutertijd tot de volwassen vrouw die ze nu is. Door het jarenlange aanpassen, camoufleren en imiteren om zich van jong meisje tot uiteindelijk (alleenstaande) vrouw, moeder, geliefde en werkneemster zo goed en succesvol mogelijk staande te houden in een overvragende maatschappij, krijgt ze keer op keer gezondheidsklachten.

Burn-outs en depressies volgen elkaar in rap tempo op. Ze krijgt epileptische aanvallen, maar klopt de diagnose epilepsie wel? Vleugels met een pleister is een voor vele mensen herkenbaar en vlot
geschreven boek over de meest uiteenlopende onderwerpen (relaties, moederschap, trauma, EMDR en autisme) en de diversiteit aan ervaringen in de gezondheidszorg.

home

contact